Na občasnou otázku, co je vlastně Vinograf, máme odpověď: Vinograf jsou lidé a jejich invence, profesionalita, zkušenost a láska ke gastronomii. Lidé jsou to nejcennější, co Vinograf má.

Máme stabilní tým. Každý z nás prošel okamžiky konjunktury i krize gastronomie a nesl s námi její osud a někteří za námi dokonce v krizi přišli, aby svou znalostí a erudicí pomohli vybudovat dobré jméno značky Vinograf. Každý z nás je hrdou, silnou a důležitou součástí živého organismu a má rozhodující vliv na konečnou spokojenost Vás, našich hostů. 

MARTINA SLOVÁČKOVÁ

Sommelierka

Ve Vinografu pracuje jako sommelierka. K vínu se dostala ze zvědavosti, zajímalo ji, proč jí víno chutná a jaký je rozdíl mezi jednotlivými odrůdami, a pak už to šlo samo. A šlo to dobře! Svědčí o tom skutečnost, že Martina sdílí osud s Vinografem už skoro 9 let! Je skvělá odbornice, miluje vína Itálie a vína malých a nekonvenčních vinařů. Oči se jí rozsvítí vždy, když narazí na zajímavé, méně známé, autochtonní odrůdy. Její sommelierská péče potěší každého konzumenta vína, který do Vinografu přijde.

DANA PÝCHOVÁ

Manažerka baru na Korunní

Pochází z české vinařské oblasti, konkrétně z Mělníka, což se nesmazatelně podepsalo na její lásce k vínu. K vinařství a vínu se dostala při studiu na místní zahradnické škole a následně i při vysoké škole. Při volbě vína je tak trochu „vlastenec“, takže Frankovka je pro ni jasná volba. To jí ovšem nijak nebrání zpestřovat si život dobrým německým Rieslingem či burgundským Pinotem noir. Vaří, jezdí na koni, hraje golf a tráví čas s přáteli. Jejím mottem je ekologické „Save water, drink wine!“

KLÁRA LANGOVÁ

Chef de rang/sommelierka

Klára je naprostý gastro profesionál a ve Vinografu pracuje už několik let. Začala jako sommelierka, později přešla na pozici manažerky. Mezitím zvládla krátkou pauzu na mateřské a nyní píše o vínech na náš e-shop. Můžete ji potkat i za barem na Senovážném náměstí.
Má blízko k Itálii, což okamžitě poznáte na její srdečné povaze. Nejradši má piemontské Nebbiolo, ale neustále zkoumá nebo si užívá i Pinot noir z různých koutů Evropy, stejně jako rakouskou a naši Frankovku. Intenzivně též ověřuje kvalitu minerálních Chardonnay z Jury a z Burgundska. Její největší láskou však je a vždycky bude champagne. Zkušená to žena!

DUŠAN MACKOVIČ

Šéfkuchař

Dušan je bůh kuchyně, čistá duše Mirka Dušína, velký kamarád a oblíbenec. Své kuchařské dovednosti rozšiřoval na Kypru, v Německu, v Anglii a USA. V Česku pracoval jako šéfkuchař v hotelu Jalta a nejvíc zkušeností nasbíral během deseti let v hotelu Four Seasons. Dušan je skvělý a odpovědný manažer, který bezchybně řídí svůj kuchařský tým, umí výborně počítat a ve Vinografu si užívá vaření, které mu dříve ve „velkých barácích“, jak říká hotelovým restauracím, chybělo. Dušan neustále zkoumá a objevuje nové chutě a kombinace, protože dobře ví, že se moderní gastronomie neustále dynamicky vyvíjí, přestože stojí na pevných a osvědčených základech poctivého řemesla. Svět vína plný chutí a vůní se mu proto ve Vinografu dostal pod kůži dřív, než bys řekl švec. Jídlo a víno je pro Dušana hodně emotivním prožitkem, což se ve Vinografu projevuje především hlasitým zpěvem linoucím se z kuchyně.

PETR OLBERT

Sous chef

Petrův děda byl pekař, který měl krásnou chaloupku v Seleticích, kde Petr trávil prázdniny. Děda měl pec a každé ráno vozil na kole vypečené koláčky do Rožďalovic. Petrův tatínek byl skvělý kuchař, který dlouhá léta šéfoval v hotelu Olympik. Kuchařina tedy byla jasná volba i pro Petra, vyučil se v Ambassadoru, kde začínal pod Jaroslavem Sapíkem a prožil tam krásných dvacet let. Během té doby nahlédl pod pokličku mistrů kuchařů Vita Mollicy a Andrei Accordiho. Ve Vinografu našel práci, která jej díky párování jídel s vínem baví a obohacuje. Ve volném čase se Petr intenzivně věnuje cyklistice a fandí fotbalovému Arsenalu. Petr je neuvěřitelně pozitivní povaha a chodit si k němu do kuchyně „na slovíčko“ patří ve Vinografu ke světlým momentům každého dne.

FILIP BUREŠ

Kuchař

Ve Vinografu vaří spolehlivě už delší čas a jeho šikovnost oceňuje celý tým. Má nejraději Rieslingy, pořád je zkouší párovat k jídlům, která v restauraci poctivě připravuje. Pracovní zkušenosti sbíral mimo jiné v Anglii, kde působil pět let. Vařil také se špičkovým francouzským kuchařem Michelem Rouxem. Filip navenek působí jako seriózní muž, který ovšem stejně jako kolegové, a ostatně my všichni ve Vinografu, umí upustit páru. K tomu je Vinograf dobré místo.

VOJTĚCH BŘEŇ

Sommelier

Talentovaný a zmlsaný mladý muž, který k vínu přičichl před několika lety (to samozřejmě ještě všechno plival, neb tou dobou byl někde za hranou dětství). Zatím má víno jen jako koníček ke studiu sociologie, ale nic není ztraceno, třeba nedostuduje. Rád objevuje nové věci, místa a souvislosti. Má impozantní sbírku pruhovaných triček a slabost pro kvalitní sklo.

ANNA HOLČAPKOVÁ

Sommelierka

Anička se k vínu dostala již při studiu na Vinařské škole ve Valticích, ke gastronomii ale tíhla vždy. Sommelierství proto bylo jasnou volbou. Aniččinou preferovanou odrůdou je Sauvignon blanc, a to hlavně kvůli jeho nekonečné škále chuťových projevů a čichových podob. Ve volném čase ráda vaří, ve zcela nepřiměřené míře sleduje seriály a vedle Vinografu ji nejspíš najdete na nějaké degustaci, kam chodí ráda s kolegou Tomášem a dalšími kumpány. Se svými přáteli tráví čas návštěvou kaváren, restaurací a hraním deskových her.

LENKA MILIČOVÁ

Manažerka obchodu

Najdete ji každý den ve Vinoshopu na Senovážném náměstí v Praze. Se svými léta pilovanými obchodními schopnostmi, zkušenostmi z marketingu a svou přirozenou schopností obchodní manipulace vám prodá víno, o kterém jste vůbec nevěděli, že ho chcete nebo že si ho můžete dovolit. Jedno je však jisté: díky její empatii a schopnosti vycítit vaše potřeby a preference nebudete svého nákupu litovat ani dodatečně. Sama pije bílá z Burgundska, červená z Bordeaux a veltlíny z Rakouska. Jak sama o sobě se specifickým humorem říká, „je přiměřeně gramotná a ráda se kouká na staré baráky“. Asi proto o nich také pořád mluví. Našim hostům se věnuje též v klíčové roli tzv. osobního sommeliera, kdy citlivě pečuje o privátní klientelu Vinografu.

DAVID GROMMAN

Manažer Vinografu v Ostravě

MONIKA DOLEŽAJOVÁ

Šéfkuchařka ve Vinografu v Ostravě

ANDREA JIŘÍČKOVÁ

Sommelierka ve Vinografu v Ostravě

Andrea pochází z Česka, ale studovala na slovenské Žiliny střední ekonomickou školu.

Láska k jídlu, vaření a vymýšlení nových receptů ji přivedla k vínu. Říká ale, že k opravdu dobrému vínu se musela propít. Upřednostňuje zahraniční bariková vína, zvláště ta ze španělské oblasti Rioja nebo francouzské víno Petite Immortelle, ale nepohrdne ani dobrým veltlínem z Mikulovska. Ve velké oblibě má také šumivá vína a Champagne.

Když si přeci jen potřebuje od gastronomie odpočinout, puntičkářka Andrea ráda plave a čte.

MÍŠA KUPKOVÁ

Sommelierka ve Vinografu v Ostravě

JAKUB ZAFIROVSKI

Sommelier

Pochází z Brandýsa nad Labem. Vystudoval střední školu hotelnictví a gastronomie, díky níž začal nacházet pravé krásy a chutě vína, které se mu stalo koníčkem a později zaměstnáním. Samozřejmě víno rád objevuje. Mimo jiné má rád jazyky, jako samouk se učí japonsky a korejsky a lákají ho i jiné divné jazyky. Když může, čte si knihy o vesmíru a o všem kolem něj nebo historické povídky a ságy především o Japonsku. Ve volném čase také rád hraje videohry. Jakub je bodrý muž důvěryhodného vzezření, do Vinografu se skvěle hodí a stejně jako my ve Vinografu ho mají rádi i hosté.

TOMÁŠ HANEL

Sommelier

Tomáš je tichý, sofistikovaný, kultivovaný a certifikovaný sommelier u AS ČR a WSET. Má za sebou skvělé výsledky z odborných sommelierských soutěží. Jak už to v životě sommeliera bývá, v různých fázích života se věnuje některým vínům více než jiným, takže se momentálně nejvíce zajímá o odrůdu Sauvignon, ať už z francouzské apelace Sancerre nebo z rakouského Štýrska. Z Moravy mu udělá největší radost dobrý vlašák z Mikulovska. Víno je jeho práce a největší koníček. Miluje italskou gastronomii a do Itálie také rád cestuje, nejraději s rodinou. Volný čas si užívá venku v přírodě. Sportuje, od mala se věnuje plavání.

JAKUB NOVÝ

Sommelier

Studoval Střední hotelovou školu a v gastronomii sbírá zkušenosti více než 15 let. Postupně se čím dál víc věnuje vínu, které ho z oboru baví nejvíce. Cení si především vín z Francie a Itálie, ale třeba i z Rakouska, Německa a Maďarska. Jeho nejoblíbenějšími odrůdami jsou z červených Pinot noir a z bílých ryzlinky. Rád si dá i skvěle načepované pivo, na které občas zajde s přáteli. Většinu volného času však věnuje rodině.

Zbytek času dělí mezi cvičení (kalistenika a outdoor workout), sebevzdělávání o víně, studiu angličtiny, němčiny a italštiny a osobnímu rozvoji. Jeho velkou vášní je hudba a po večerech se se ženou rád dívá na filmy a seriály.

ANIČKA HRODKOVÁ

Sommelierka

Anna se vínu začala věnovat hned po dokončení základní školy, kdy nastoupila na obor vinohradnictví na Střední vinařské škole Valtice. Od ukončení formálního studia se vínu v různých formách věnuje nepřetržitě až dodnes. V roce 2019 dokonce zvítězila v soutěži Královna vín, kterýžto titul držela rekordní tři roky. Součástí týmu Vinografu je již od začátku roku 2022, someliérské pozice se ale chopila až na podzim téhož roku, a to se značným nadšením a úspěchem. Disponuje příjemně nenuceným vystupováním, skvělými komunikačními schopnostmi a touhou po učení se a objevování všeho, co se týká vína, díky čemuž se do Vinografu dokonale hodí. Naškodu také není její obliba naturálních a jinak neobvyklých vín. Ve volném čase se stará o svůj prales pokojových rostlin, cestuje a věnuje se cyklistice, snowboardingu a balení padáků.

KATEŘINA CAMPOVERDE

Sommelierka

PETR MAREK

Provozní manažer Senovážného

JIRKA BUŘIČ

Kuchař

Ve Vinografu pracuje jako kuchař, kterým je již třináct let. Jeho práce je pro něj zároveň jeho koníčkem. Nejraději vaří moderně pojatou českou a středomořskou kuchyni, doplňuje kuchařský tým a je spolehlivým kolegou a parťákem. Baví ho nové suroviny i technologie přípravy pokrmů a svými kvalitami i povahou skvěle zapadá do Vinografu jako celku.

MIREK ALMÁŠI

Hlavní sommeliér

Mirek je matador Vinografu a díky své loajalitě, spolehlivosti a přemýšlivosti o věcech Vinografu je bez nadsázky jeho opěrným prvkem. Pracuje u nás od roku 2013, kdy jsme otevřeli Vinograf na Senovážném náměstí v Praze. Zprvu jako sommelier, později jako manažer, své profesionální služby uplatnil postupně ve všech našich provozovnách včetně manažerské pozice v někdejším Vinografu Anděl. Poté svou přesnost a spolehlivost uplatňoval v kanceláři. V létě roku 2022 se stal hlavním sommelierem Vinografu. Mirek je skvělý znalec vín, hraje na harmoniku a miluje přírodu. 

VLAĎKA DITTRICHOVÁ

Marketing & E-commerce manažerka

Vlaďka svou specifickou osobností výborně doplňuje tým. Její odbornost je nenahraditelná. Hluboké znalosti z oblasti marketingu, sociálních sítí a e-commerce ředí humornými historkami plynoucími z neustálé potřeby jíst a cvičit. Neutuchající hlad, nenápadné hipsterství, stoprocentní spolehlivost, láska k hadříkům všeho druhu a neuvěřitelná pracovitost Vlaďce zajišťuje pevnou pozici mezi námi. Stará se o web, e-shop a marketing. Své zkušenosti nabývala ve fashion byznysu, miluje však gastronomii, takže práce ve Vinografu je pro ni splněným snem. Z vína objevila německé Rieslingy a španělskou Cavu. Mimo práci ji často nejdete v crossfitovém gymu nebo s kamarády v přírodě.

PAVEL TREŠL

Provozní ředitel

Pavel začal v odvětví od píky a během dvaceti let se vypracoval na manažerské pozice. Jeho začátky byly tzv. „na place“, později působil jako provozní restaurací i penzionu, zastával rovněž pozici jednatele a manažera.

Do Vinografu přichází z pozice kontrolora a manažera F&B dvou upscale hotelů sdružených pod vlajkou Bohemia Properties, a. s. a pro rozrůstající se skupinu bude jistě vítanou posilou.

KATEŘINA VĚRA HOLNA

Výkonná ředitelka

Kateřina působila dlouhá léta na manažerských pozicích ve velkých korporacích, a to ve velmi různorodých oborech od telekomunikací přes bankovnictví až po leteckou dopravu. Nyní je již téměř deset let na volné noze a věnuje se krizovému řízení, restrukturalizacím a stavění startupů. Zkušenosti sbírala v mnoha oborech ekonomiky, jako je online marketing, digitalizace retailového řetězce, budování cestovatelského startupu či řízení retailové sítě kosmetické firmy. Poslední dva roky se naplno věnuje oboru gastronomie v roli výkonné ředitelky skupiny Vinograf, kde provedla firmu vnitřní změnou i covidovou krizí a řídila vstup investorů. Kateřina je také šéfkou Asociace restauratérů Apron. Vinograf, jehož srdce tepe ve vinicích a na jižních osluněných svazích, od počátku systematicky působí na Kateřininy severomoravské kořeny a její hlubokou znalost slivovice vystavuje neustálé konfrontaci se světem vína. Ten si Kateřina pomalu oblibuje, zatím je u šampaňského.

HONZA HOREŠOVSKÝ

Spolumajitel a zakladatel

Honza je spoluzakladatel značky Vinograf, investor a podnikatel, který svůj osud spojil s vínem už v roce 2003, kdy začal provozovat vlastní vinný sklep v Míšeňské ulici u Karlova Mostu v Praze. Z profese úspěšného daňového poradce postupně přešel na profesionální dráhu podnikání s vínem. Svou původní profesi pak definitivně pověsil na hřebík v roce 2013 při otevření Vinografu na Senovážném náměstí v Praze. Zúročil přitom své předchozí zkušenosti, kontakty a znalosti jak z oblasti organizování degustací a výstav vína, tak provozování vinného baru v Míšeňské ulici. Získal i cenné podnikatelské zkušenosti na poli cestovního ruchu nabyté ve vlastním vinařském hotelu. Postupně spolu s dalšími společníky budoval úspěšnou značku Vinograf, dnes je jejím idea makerem, řídí expanzi firem skupiny Vinograf a drží filozofii a koncept značky. Postupně svou aktivní degustátorskou kvalifikaci vyměnil za bezstarostnou konzumaci skvělých vín a jídel, které si pohodlně nechává nabízet svým erudovaným týmem, jímž se takto nechává hýčkat a nehodlá na tom nic měnit. Jeho práce ho baví.

Nová registrace

Máte u nás účet?
Přihlásit se nebo Resetovat heslo