ONLINE DEGUSTACE 2.díl - Nerez – beton – sud
Klára Kollárová a Petr Čtvrtníček ve druhém díle online degustace, která vás pobaví a vzdělá zároveň.
Od odrůd révy vinné jsme se tentokrát posunuli ke zpracování hroznů. Blíže se podíváme na to, jak různé materiály nádob ve sklepě ovlivňují vůni a chuť vína.
Stačí si objednat naši online degustaci a my vám domů doručíme tři celá vína.Až se vám to bude hodit, jen si pustíte video. Není třeba být doma v daný čas, video je vám k dispozici kdykoli.
Degustovat budeme:
Tři bílá vína, která skvěle odrážejí materiál nádob použitý při zpracování hroznů. Jedno víno kvasilo a zrálo pouze v nerezových nádobách, druhé vyzrávalo v betonové nádobě a třetí prošlo školením v kombinaci nových i použitých sudů.
- Ryzlink vlašský 2020 Flower Line, Mikrosvín Mikulov
- Rulandské šedé Beton 2016, Mádl
- Velká bílá slípka 2017, Sedlák
Vína nabízená k degustaci se mohou měnit v návaznosti na změnu ročníku a dostupnost u vinaře.
Jak to celé bude probíhat:
Degustaci vložíte do košíku a zaplatíte online.
Set degustačních vín (3 × 0,75 l) vám doručíme domů. Můžete pozvat kamarády nebo rodinu a pak už si jen pustíte video, vychutnáte si výborná vína a užijete skvěle strávený čas.
Video najdete na našem nebo YouTube.
Vína dejte vychladit do lednice. Ačkoliv se jedná o bílá vína, která by měla být chladná, z lednice budou až příliš studená. Vyndejte tedy všechny tři lahve asi 10 minut před spuštěním videa. Každé z vín se vzhledem ke způsobu kvašení podává při jiné teplotě. První dvě vína by měla mít ideálně 10 stupňů. Poslední víno se aromaticky rozvine při 12 °C h. První dvě vína servírujte do klasických sklenek na bílé, poslední vzorek si zaslouží sklenici o větším objemu, záleží ale na vybavenosti vašich poliček.
Doporučení sommeliera:
Pokud máte dostatek skleniček, nalijte si všechna vína vedle sebe a pozorujte, jak se jejich vůně a chuť vyvíjejí v čase.
Kdybyste potřebovali vybavit správnými sklenicemi nebo jiné informace o víně, napište mi na kllara@vinograf.cz