Ke správnému chodu našeho e-shopu využíváme ukládání cookies ve Vašem prohlížeči. Pro udělení souhlasu a uzavření tohoto okna prosím potvrďte tuto zprávu.

Hroznová šťáva "VerJus" z vinařství Schaefer

338 Kč
Vč. DPH

Verjus (čti veržu) neboli vert jus (zelená šťáva) je znovuobjevené dochucovadlo, které se hojně používalo ve středověku, kdy ještě v Evropě neznali limetky a citrony. Na jeho výrobu se používaly nezralé plody hroznů, ale i jablka nebo rybíz. Pro ozvláštnění chuti se přidával i šťovík nebo pelyněk či estragon.

Dnes verjus spojujeme primárně s hrozny. Na výrobu se často používá tzv. druhá generace hroznů zvaných martiňáky. Tyto zelené hrozny se pouze vylisují a nalahvují. Použití verjus je rozličné: ideální je do salátů místo octa, do omáček, jako je holandská, k výrobě hořčice, ale také na osvěžující limonády nebo dokonce alkoholické drinky, jako je verjus martini.

A proč jej nabízíme právě my, milovníci vína? No protože se vinná kyselina výborně snoubí s víny, na rozdíl od kyseliny octové, která chuť vína výrazně zhoršuje.

Počet
Poslední kusy skladem

  Doručení po celé České republice

Doručení po celé ČR za 149 Kč.

  Expresní doručení po Praze

Doručení každý všední den do tří hodin od objednání za 129 Kč.

  Osobní odběr

Vyzvednutí v našem kamenném obchodě na Praze 1.

Karl Schaefer

Parametry

Typ vína
Bílé víno

Nová registrace

Máte u nás účet?
Přihlásit se nebo Resetovat heslo