Cinelli Colombini, Brunello di Montalcino 2017
Toskánské Brunello di Montalcino je, spolu s piemontským Barolem, italským největším červeným vínem. Dědeček současné majitelky, Giovanni Colombini, byl jedním z pionýru ve výrobě Brunella a byl prvním vinařem, který nechal vysázet opravdu specializované vinice, v té době se totiž víno pěstovalo na pozemcích dohromady s olivami a obilím. Víno jako takové se však v této oblasti pěstovalo už po stovky let. Vinařství Donatella Cinelli Colombini produkuje své Brunello z vinic patřících k usedlosti Casato Prime Donne v chladnější severní části Montalcina a pro jeho výrobu je vyčleněno celých 10 ha vinic vedených v organickém režimu. Aroma je velice jemné, čisté, bohaté a elegantní, s tóny zralého drobného červeného ovoce a koření. V chuti je plné, kulaté a harmonické s velmi dlouhým příjemným závěrem.
Parametry
- Typ vína
- Červené víno
- Země původu
- Itálie
- Odrůda
- Sangiovese
- Vinařský region
- Toscana
- Stuktura chuti
- Strukturované
- Sladkost
- Suché
- Charakter vína
- Plné
- Aromatický profil
- Barrikové
Ovocné
Vyzrálé - Cenové rozpětí
- 400 Kč a více